Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Csak nőknek

Azoknak a nőknek akik szeretik a szexet, csinálni, olvasni, és nézni...

Friss topikok

Linkblog

HTML

Pornó nőktől nőknek (18+)

2009.10.22. 15:21 | Adelajda | Szólj hozzá!

 

Kanadában rendezték az Első Feminista Pornó Díjátadó Ünnepséget, megkoronázva ezzel a mozgalmat, amit a pornószerető, ám annak hagyományos formáit elutasító szakmabeliek és civilek kezdeményeztek

A kiindulópont természetesen az, hogy a nők is szeretik és nézik is a pornót, ám annak mai formája nem alkalmas arra, hogy fantáziáikat és a férfiakétól eltérő ízlésüket kielégítse, így elérkezettnek látták az időt, hogy megszülessen a nők által nőknek készített pornófilmek korszaka. Hogy ez nem szeparált jelenség, az is mutatja, Magyarországon is rendeztek már beszélgetést a témában, bár az kevésbé mutatkozott sikeresnek vagy hatékonynak, igaz, a szakma nem is képviseltette magát.

"Olyan filmkészítőket szeretnénk megjutalmazni, akik ízléses, jó pornót forgatnak, akik jó érzéseket generálnak a szexszel és saját testünkkel kapcsolatban, és akik a szexet olyan valaminek fogják fel, ami jó és egyben humoros is" - nyilatkozták a szervezők az esemény előtt.

A feministák pornó elleni lázadása nem mai történet, a nyolcvanas években Andrea Dworkin egyenlőségjelet tett a pornográfia és az erőszak közé. A támadási felület mindig is az volt, a filmek a nőket lealacsonyító, megalázó, sztereotíp helyzetekbe kényszerítik, kizárólag a férfiak fantáziáira összpontosítanak, a női örömökre és kielégülésre halványan sem utalnak bennük. A kritikusok szerint még csak nem is arról van szó, hogy a nők valamiféle szexuális szimbólumok lennének, mert erre lehet reagálni, ehelyett olyan szerepekbe kényszerítik őket, hosszú körmökkel, üvegtalpú tűsarkú cipőkkel, amiknek nem tudnak és nem is akarnak megfelelni.

 

A pornófüggőséget vizsgáló szexuálpszichológusok is jól ismerik a jelenséget, mikor egy pornón szocializálódott ifjú olyan mértékben kerül ezen filmek és ideálok hatása alá, hogy az ettől eltérő adottságokkal rendelkező nőket szinte nem is tekinti potenciális partnernek, nem alakult ki benne a különböző testtípusok elfogadása és szeretete. Arról nem is beszélve, hogy a szexről alkotott képük is nagy mértékben a filmek befolyása alatt alakul.

Hogy az első Feminista Pornó Díjátadón valaki hazavihesse az análplug formájú díjat, a nevezett filmnek hitelesen kellett bemutatnia a női erotikát és a női gyönyört. A jelölt filmek különböző testalkatú és habitusú nőket mutattak be, de odafigyeltek arra is, hogy a szexuális betegségek elleni védekezés a lehető leghatékonyabb legyen, és ezzel párhuzamosan a lehető legkevésbé látszódjék a filmeken, ami szerintük megfelelő beállításokkal kivitelezhető. Küldetésüknek érzik a szexulális kapcsolatok jobbá tételét, amit szintén megvalósíthatónak gondolnak - legalábbis részben - a filmeken keresztül, mert a férfiak végre láthatják, mire gerjednek a nők.

Hogy fogyasztói oldalról mi várható, a jövő dönti el, a szervezők és készítők olyan tudatosságot várnak el a feminista, női vagy inkább második generációs pornó vásárlóitól, mint a delfinbarát tonhalkonzervek vagy a kizsákmányolást mellőző kávétermékek esetén. Nyilvánvalóan időre van szükség ahhoz, hogy ugyanolyan egyszerűen és ugyanolyan széles körben terjedhessen el, mint a hagyományos pornó, feltéve, hogy kereslet is lesz rá.

 

Címkék: sex tűsarok nőknek poró feministák

A bejegyzés trackback címe:

https://csaknoknek.blog.hu/api/trackback/id/tr61467848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása